Heerlijk, eindelijk die frisse nieuwe slaapkamer.

Het bed is besteld en de kleur op de muur uitgezocht. De ramen komen later wel? Er zijn meerdere redenen om voor een goede raambekleding te kiezen.

 

Privacy

Op nummer 1 staat natuurlijk privacy. Je hebt ’s avonds geen zin in pottenkijkers. Je wilt ongestoord in de slaapkamer kunnen lopen of je kleding wisselen. Er zijn veel oplossingen te bedenken om je privacy te waarborgen. Wil je een lichtdicht systeem? Denk dan aan verduisterende rolgordijnen of verduisterende gordijnen. Transparante vitrage of inbetweens laten wel daglicht door maar maken jou overdag praktisch onzichtbaar. Je kunt daarnaast ook kiezen voor Luxaflex® producten zoals jaloeziën of duette’s en plisse’s. Of kies voor gezellige overgordijnen, dat isoleert ook nog eens goed.

 

Licht

Licht en donker zijn erg belangrijk voor onze nachtrust. Dit wordt door veel mensen onderschat maar je slaapt veel lichter als je ’s nachts wordt gestoord door lampen. Ook word je eerder wakker als de zon weer opkomt. Zo nu en dan is het natuurlijk heerlijk om zo wakker te worden maar soms is elk slaapuurtje ook erg kostbaar. Om deze uurtjes goed te benutten doe je er goed aan om verduisterende gordijnen te nemen.

 

Tocht

Om tocht te beperken is het wijs om te kiezen voor gevoerde gordijnen. Ook heerlijk bij enkelglas of bij mensen die graag met het raam open slapen. Gevoerde gordijnen isoleren de slaapruimte goed.

 

Decoratie

Heb je een bepaalde eigen woonstijl en moet de raamdecoratie daar op aansluiten? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten raambekleding. Bij een industrieel interieur passen shutters in de kleur antraciet of zwarte plissé s en duette’s heel goed. Hou je meer van een landelijke stijl? Dan zijn vouwgordijnen en houten jaloeziën een goede keuze. En bij klassieke woonstijlen passen de velours of bloemengordijnen erg goed.

 

Akoestiek

Een leeg en kaal huis is een klankkast. Ook een lege slaapkamer klinkt niet plezierig. Ook als de slaapkamer erg gezellig is ingericht dan dragen gordijnen erg goed bij aan de juiste akoestiek. Dat slaapt ook rustiger.

 

Kleur

Maak je slaapkamer gezellig met een kleur, dit maakt de ruimte ook direct gezelliger. Toch is het wel raadzaam om na te denken over de kleur. Sommige kleuren hebben een ander effect dan de andere. Groen en blauw zijn over het algemeen rustgevend maar rood en paarse tinten zijn daar in tegen weer erg energiek.