De gordijntrend in 2015 is wit!

Wit wordt het helemaal. We willen smetteloos witte vitrages en gordijnen voor onze ramen om rust, licht en ruimte uit te stralen. Gordijnen, vitrages en zonwering bepalen de lichtinval in huis. Als de materialen wit zijn wordt het binnenshuis lichter en lijkt de ruimte groter. Samen met de juiste ophangsystemen (er is een scala aan nieuwe technologieën!) ‘vallen’ de gordijnen uiterst luchtig en geeft wit een extra kwalitatieve dimensie aan uw huis.

 

Wit geeft rust

Moe als we na een dag werken zijn, nog onder de indruk van alles wat we op beeldschermen hebben gezien en in de praktijk hebben ervaren, snakken we naar een rustpunt thuis. Een witte Scandinavische sfeer brengt ons snel tot rust, want wit staat voor sereniteit en puurheid, bovendien is wit tijdloos en modern. Een verademing eigenlijk. Maar wat is wit? Er zijn talloze wit-varianten die bij elkaar een dynamische kleurenwaaier vormen. Spelen met wit is eigenlijk spelen met kleur. In het interieur blijven de stoffen minimalistisch en toch enerverend. ‘Woonkamer wit’ kan op die manier anders zijn dan ‘slaapkamer-wit’. Het zijn de nuances en de combinaties van ‘witte’ stoffen die een geraffineerd beeld vormen.

 

Wit in huis

De woonkamer leent zich prima voor witte stoffen. Helemaal als hier en daar een subtiele pasteltint wordt toegepast. Deze tint versterkt het wit en maakt de woonkamer levendiger. Met wit in de slaapkamer slaapt u rustiger dan in een fel kleurenpalet. Wit werkt rustgevend, dus waarom zou u daar niet voor kiezen? Er zijn gordijnen en jaloezieën in verduisterende uitvoeringen. Zonlicht blijft daardoor ook bij witte stoffen buitenshuis. In de keuken staat wit voor smetteloos. Het oogt altijd hygiënisch en schoon. Maar ook huiselijk, en dat is precies waar een keuken anno 2015 aan moet voldoen. Als een volwaardig onderdeel van de woning wordt de keuken door gebruik te maken van witte accenten toegankelijker. Combineer het wit hier met natuurlijke materialen zoals hout en beton en verwerk subtiele grijstinten om leven-in-de-brouwerij te accentueren. Een werkkamer of thuiskantoor leent zich uitermate goed voor wit om je beter te kunnen concentreren. Door wit als basis kleur voor vloeren en raambekleding te hanteren neemt de aandacht toe.

 

Kleuradvies wit?

Bij Lippe Wonen houden we van wit en geloven in deze trend. Maar belangrijker is wat u ervan vindt. Kom daarom langs in een van onze filialen en laat u inspireren door de vele witte tinten en nuances die voor een levendige compositie zorgen. U bent ten alle tijden welkom, ook als u van zwart houdt!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.