De voordelen van Rolluiken!

Een rolluik beschermt u tegen alle invloeden van buitenaf, niet alleen het weer! Een rolluik blijkt in preventieve zin een uitstekend middel tegen inbraak. Naast goede sloten zijn rolluiken minstens zo effectief.

Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar gelukkig niet de reden om rolluiken aan te schaffen. Dat zal in eerste instantie met de temperatuur binnen en buiten te maken hebben. Zomers houdt u de zon met rolluiken letterlijk buitenshuis, want zonnestralen komen niet eens in contact met uw ramen en woning. Het is dus binnenshuis altijd koel en aangenaam, je spaart er een airco mee uit. ’s Winters daarentegen houden rolluiken de kou buiten, zij vormen een extra ‘muur’, een barrière waardoor wind en kou geen of minder vat op uw huis krijgen. Daarnaast houden zij de warmte in huis juist vast en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat én een meetbaar lagere energierekening.

 

Rolluiken kunnen ook bijzonder goed met geluid overweg. Het scheelt aardig wat decibels als de rolluiken gesloten worden. Dat zal u vooral ’s nachts aanspreken, zeker als u aan een drukke weg of een levendige straat woont. Rolluiken zijn bovendien fraai en verrijken de uitstraling van uw huis. De keuzemogelijkheid in materiaal is ruim en in kleuren enorm, waardoor het rolluik prima af te stemmen is op uw wensen, persoonlijke smaak en de aanblik van uw woning. Rolluiken beschermen ook tegen de verschillende weersinvloeden. Vooral wanneer uw woning houten kozijnen heeft, weet u dat u deze regelmatig moet onderhouden en schilderen. Met rolluiken beschermt u uw kozijnen tegen hagel, regen, kou, wind en warmte en bespaart zo op de kosten van het onderhoud van de woning. Rolluiken verdienen zichzelf terug, niet alleen in materiele zin, maar ook op basis van woongenot.

 

Een grootse collectie rolluiken vindt u bij Lippe Wonen. Alle zeven filialen hebben alle soorten in huis. Test ze uit en vraag naar de mogelijkheden. Als u nu bestelt zit u er dit voorjaar en deze zomer al gerieflijk bij!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.