Erger jij je groen en geel aan blauw?

Wist je dat de kleuren om je heen in grote mate je stemming beïnvloeden. En dat de een chagrijnig wordt van paars en de ander van blauw. Dat zwart een deprimerende werking kan hebben en dat je van geel fluitend je bed uitkomt. De een is daar gevoeliger voor dan de ander, maar in zekere mate gaat deze kleurwijsheid voor ons allemaal op. 

 

Waarom zijn wachtkamers in ziekenhuizen, tandarts- en dokterpraktijken vaak groen? Omdat groen een rustgevende werking heeft en de patiënt zich daar beter bij voelt. Zo zal een aula niet snel geel geschilderd worden, omdat geel gezelligheid uitstraalt. Dan kun je in dit geval beter voor donkere grijzen, paarse en aardse bruintinten gaan. Kleur beïnvloedt ook de omvang van de ruimte. Lichte kleuren of wit laten een ruimte groter lijken. Donkere kleuren of zwart verkleinen dit gevoel juist. Door te spelen met kleur en lichte en donkere accenten heb je de regie over je stemming in eigen handen.

 

Betrek de woonadviseurs van Lippe Wonen in je kleurkeuze

 

De woonadviseurs van Lippe Wonen zijn dagelijks bezig met kleurgamma’s. Het combineren van kleuren vloerbedekking en gordijnen doet wonderen voor het Interieur. Kamers lijken groter en worden en warmer en vriendelijker van. Of juist rustiger en ingetogen als het een slaapkamer betreft. Vraag Lippe Wonen gerust het hemd van het lijf als het om kleur- en materiaaladviezen gaat. Zij helpen je gratis én met alle plezier. Wil je eerst zelf met kleur aan de gang, onthoud dan de volgende tips:

 

Blauw maakt ruimtelijk en zorgt voor een rustig gevoel. Ideaal voor slaapkamers dus. Blauw helpt je te concentreren en zorgt ervoor dat je tot rust komt.

 

Groen is eveneens een kleur die rust uitstraalt, maar is minder cool dan blauw. Groen past goed voor gordijnen en details op vloeren en muren.

 

Geel staat voor gezelligheid. Je fleurt er zienderogen van op. Er zijn ontelbaar veel soorten geel, dus pas op dat je huis niet op een eidooier gaat lijken. Gebruik warm geel om de gezelligheid te benadrukken.

 

Rood staat voor hartstocht, liefde en passie. Romantiek en agressie gaan hand in hand. Rood geeft een boost aan je interieur, maar kan ook als de rode lap op een stier werken als je er teveel van gebruikt.

 

Zwart en wit vallen niet onder het kleurenpallet maar komen in huis overal en altijd veel voor. Je beïnvloedt met zwart en wit de dimensies van de ruimte. Met zwart lijkt de ruimte kleiner, met wilt vergroot je dit gevoel. Zwart en wit zij de ideale ‘kleuren’ om contrast te vergroten.

 

Natuurlijk is dit maar een handje vol tips. We kunnen er boekdelen over schrijven. Doen we niet hoor. Je kunt beter bij Lippe Wonen langskomen voor een persoonlijk advies. Krijg je gratis en is vrijblijvend. Wanneer kom je?

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.