Persbericht

Met een druk op de knop van de pelletkachel opende Hare Majesteit de Koningin in aanwezigheid van ca. 250 gasten het bedrijfspand van Unipro. Uit de CO2-neutrale schoorsteen kwam voor één keer rook, en wel groene rook. Hiermee was de "groenste fabriek van Nederland officieel geopend. Na de openingshandeling werd de Koningin rondgeleid door het bedrijf en maakte zij kennis met verschillende medewerkers.

 

 

Later op de dag ontving Unipro uit handen van de Commissaris van de Koning,  Mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, het GPR-certificaat waarmee de duurzaamheid van het pand van Unipro wordt aangetoond.

 

Duurzaamheidsplein
Op het "duurzaamheidsplein"  ter gelegenheid van de 2-daagse festiviteiten rondom de opening  presenteerden zich een groot aantal partners in duurzaam ondernemen. Alle exposanten hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het bedrijfspand of aan het MVO-beleid van Unipro. De ruim 1.400 bezoekers hebben zich laten voorlichten in de mogelijkheden op het gebied van bouw, inrichting, verwarming, energie, tuinarchitectuur, logistiek, mantelzorg en koffie.  De doelstelling van Unipro om anderen te inspireren en een voorbeeld bieden voor een ieder die interesse heeft in duurzaam ondernemen is op het duurzaamheidsplein omgezet in concrete daden.

 

Commissaris van de Koning overhandigt GPR-certificaat

Tijdens de opening overhandigt de Commissaris van de Koning, Mevrouw drs. A.Th .B. Bijleveld-Schouten het GPR-Cerficataat voor Duurzaam Bouwen aan Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen van Unipro. Met een rapportcijfer van 8.66 is Unipro niet alleen de "groenste" fabriek van Nederland, maar van Europa.

 

 

Bron: Unipro

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.