Vloerbedekking en Vloerverwarming

Veel mensen denken dat een tegelvloer de beste keuze is om vloerverwarming tot haar recht te laten komen. Tegels (stenen) geven de warmte direct door en houden deze vast. Dat lijkt een logisch argument, maar het is maar ten dele waar. Ook andere vloerbedekkingen, zoals laminaat, hout, tapijt en kunststoffen hebben dezelfde eigenschappen als er maar met het juiste isolatiemateriaal wordt gewerkt. Wij hebben dat materiaal voor u in huis. De keuze in vloerbedekking wordt dan ineens veel ruimer, laten we ze eens bekijken.

 

Maak van uw vloer een knuffelvloer

 

Tapijt in losse tegels of kamerbreed aan de rol is een uitstekende combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt ervoor dat het tapijt nog warmer aanvoelt. Een heerlijk samenspel om ook bij strenge winters met blote voeten te belopen. Wij raden u aan om bij tapijt niet voor een extra ondervloer te kiezen. Daardoor wordt de warmte niet tegengehouden en kan direct door het tapijt opgenomen worden. Bij Lippe Wonen hebben we speciaal tapijt (zonder ondervloer) in vele soorten.

 

Laminaat is er in vele vormen, maten en diktes. Het materiaal is een goede warmtegeleider en daardoor uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Laminaat warmt ook zeer snel op, zodat de thermostaat wat later aangezet kan worden. U moet voor een goede werking wel het juiste isolatiemateriaal gebruiken. Daar zijn speciale soorten voor in de handel welke Lippe Wonen in voorraad heeft.

 

Parket is een natuurproduct dat net als in de natuur warmte evenredig verdeeld. Een vloerverwarming onder een houten vloer is dan ook een goede combinatie. Let echter wel op de dikte en de hardheid van het hout. Hoe dikker en harder, hoe langer het duurt voordat de vloer de optimale warmte heeft opgenomen. Daar staat tegenover dat deze dikke en harde vloeren ook minder snel afkoelen. De thermostaat moet iets eerder aan maar kan ook later uit.

 

Marmoleum en vloerverwarming lijken voor elkaar te zijn gemaakt. Het is een uitermate goede keuze waarbij de vloerverwarming het ‘koude’ van marmoleum compenseert. De vloer wordt evenredig heerlijk warm en een genot voor kinderen om op te spelen of met blote voeten op te lopen. Het marmoleum lijkt er zelfs zachter op te worden. Marmoleum is er in heel veel soorten, kleuren en motieven, bovendien kunt u eindeloos  combineren.

 

PVC en vloerverwarming is misschien wel het duo dat het meeste rendement oplevert. U bespaart dan ook maximaal op de energiekosten van het verwarmen van de vloer. Omdat de warmte vrijwel zonder verlies wordt doorgegeven, gebruiken veel mensen de vloerverwarming in combinatie met PVC als hoofdverwarming. Dat bespaart u extra verwarmingsbronnen zoals gashaarden en radiatoren. Een toepassing die de waarde van een woning verhoogd!

 

Advies over vloerverwarming en vloerbedekking geven wij u graag gratis en vrijblijvend.

 

Laat u deskundig informeren in een van onze filialen. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.