Luxaflex werkt mee aan duurzaam Concept House

Wonen zonder dat het energie kost: met de huidige technologieën is het inmiddels mogelijk. Het bouwen én inrichten van energiezuinige woningen is voor veel bedrijven nog ingewikkeld en kostbaar. Met het project Concept House doet de TU Delft onderzoek naar de ontwikkeling van appartementen die CO2 neutraal zijn. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende partners, waaronder Luxaflex® ,die adviseert over energieneutrale raambekleding.

 

 

Het eerste prototype van het Concept House staat in Rotterdam. Dat appartement is geheel zelfvoorzienend op het gebied van energiegebruik. In de werk- en slaapkamer zijn Duette® Shades aangebracht. Deze raambekleding heeft een unieke honingraat structuur waardoor er in het product een isolerende luchtlaag ontstaat. Hierdoor wordt warmteverlies tegengegaan waardoor tot wel 18% bespaart kan worden op de gasrekening voor verwarming.

 

Ook de rolgordijnen die in de keuken en woonkamer hangen, dragen bij aan energieneutraliteit. De GreenScreen® Eco Rolgordijnen hebben een zonfilteringspercentage van 3 tot 5 %. Hierdoor wordt schadelijk zonlicht geweerd en overtollige warmte buitengehouden. De gebruikte stoffen zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar en dragen het Cradle to Cradle keurmerk.

 

 

Deze energiebesparende raambekleding is vanzelfsprekend te bekijken bij Lippe Wonen. Voor een vestiging bij u in de buurt kijkt u hier.