We gebruiken cookies op deze website.

Vacature medewerker klantenservice (fulltime)

Dit jaar bestaat Lippe Wonen 50 jaar. Onze collega’s van Lippe Wonen en van Lippe Project, zorgen ervoor dat ons mooie bedrijf is wat het nu is. Een prachtig familiebedrijf met een enorm rijke historie, in voor vernieuwingen en klaar voor de toekomst.  Wij zoeken een nieuwe collega om onze klantenservice te versterken.

Hoe ziet je dag eruit:

Als medewerker op de klantenservice werk je in een enthousiast team en heb je de hele dag door contact met klanten; collega’s en leveranciers, meestal om hun vragen te beantwoorden of klachten te behandelen. Je brengt elke werkdag dus veel tijd achter een computer en aan de telefoon door. Daarnaast handel je binnenkomende e-mails af, registreer je serviceopdrachten, beantwoord je klantvragen en erg belangrijk: je handelt dit ook administratief correct af.

Welke skills heb je minimaal nodig:

Anticiperen: jij legt snel verbanden en onderscheid hoofd en bijzaken

Besluitvaardigheid: jij overtuigt middels goede argumenten

Klantgerichtheid: je kan goed inspelen op de behoefte van de klant

Resultaatgericht: je lost problemen op met het resultaat voor ogen

Uitdrukkingsvaardig: je bent helder en duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk

Bij voorkeur ervaring met ERP systemen.

 

Heb je interesse?

Dan bieden wij jou een leuke uitdagende functie aan binnen ons familiebedrijf met een plezierige en informele werksfeer, met volop doorgroeimogelijkheden. Natuurlijk volgens onze CAO; met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij de functie, leeftijd en ervaring. Je gaat werken vanuit ons kantoor in Drachten.

Wij ontvangen graag jouw CV en een korte motivatie op: hanneke@lippewonen.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld