We gebruiken cookies op deze website.

Houten vloeren

Hout is sfeervol en warm

Waarom voor hout kiezen?

Een houten vloer is tijdloos en neutraal. Zelfs als de vloer intensief gebruikt wordt zal er weinig slijtage te zien zijn. Houten vloeren voelen warm en knus aan. Daarnaast is een houten vloer erg onderhoudsvriendelijk!

Vind jouw houten vloer in een van onze filialen

Bekijk onze filialen

Kenmerken van houten vloeren

  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Sfeervol
  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Warm
  • Herstelbaar

Houten vloer en vloerverwarming

Het lijkt onmogelijk maar het kan wel degelijk.

De planken van houten vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen waarop, in de meeste gevallen, een eiken toplaag op verlijmd is. Deze opbouw zorgt ervoor dat de plank stabiel en in de juiste vorm blijft en niet extreem kan werken. Het is voor hout erg belangrijk dat de luchtvochtigheid tussen 45 en 65% is en dat de tempratuur zoveel mogelijk gelijk blijft. Daarnaast is de dikte van de plank belangrijk zodat er zo min mogelijk warmteverlies ontstaat. In alle gevallen wordt een houten vloer rechtstreeks verlijmd op de betonnen ondervloer 

Inspirerend advies in een filiaal of gewoon bij jou thuis!

Het maken van een passende inrichting is een vak. Tijdens een afspraak wordt de basis gelegd voor een inrichting waar je nog jarenlang elke dag van kunt genieten. Maak via onderstaand formulier eenvoudig een afspraak voor een sessie met een adviseur.

Wil je een staal aanvragen van een favoriet product? Geef door welk staal je wilt ontvangen en wij sturen deze graag naar je toe.

Geef hierboven aan welke gratis kleurstalen je wilt ontvangen ( max.3, graag leverancier, merk en kleurnummer vermelden). Voor stalen van houten vloeren, kurkvloeren, Quick-Step laminaat, buitenzonwering en Luxaflex® producten vragen we je om een filiaal van Lippe Wonen te bezoeken.

Anja: "Je bent bij mij altijd aan het juiste adres als het gaat om kleuren, styling en de juiste producten voor ramen en vloeren. Ik help met al je vragen en geef een passend woonadvies".

Anja de Vegt

Stylist bij Lippe Wonen