Ondervloeren

Ondervloeren zijn niet zichtbaar, dus hoeven ze er niet mooi uit te zien. Dat is Lippe Wonen volledig met u eens. Maar tussen mooi en goed zit een wereld van verschil. Een goede ondervloer is het behoud van de topvloer. Tapijt, vinyl, Pvc… het gaat allemaal veel langer mee. Een geschikte ondervloer kiezen is vakwerk. Je moet werkelijk met allerlei omstandigheden rekening houden. Allereerst verdient een ondervloer ook weer een vlak, egaal en strak fundament. Vaak moet de betonnen fundering eerst geëgaliseerd worden. Met de juiste gereedschappen is dat goed te doen.

 

Op het geëgaliseerde fundament wordt de ondervloer aangebracht. Deze kan uit tientallen verschillende materialen bestaan. Ieder materiaal past weer bij de vloerbedekking die op de betreffende ondervloer wordt aangebracht. Ondervloeren dragen bij aan een extra egalisering, alle oneffenheden zijn dan strak. Daarnaast zorgen ondervloeren voor een extra demping van omgevingsgeluid, zij hebben een uitstekende akoestische werking. Bij toepassingen in flats of appartementen zorgen de ondervloeren ervoor dat uw buren geen last van uw geloop hebben. Een goed dempende vloer is in dit geval niet vrijblijvend, er zijn strikte eisen aan gesteld. Maar bovenal zorgt een ondervloer ervoor dat uw vloerbedekking veel langer meegaat en een stuk minder slijt. Ondervloeren overleven de topvloer, u kunt ze bij vervanging van tapijt vaak gewoon laten liggen. En, ja… ondervloeren houden warmte vast, u vindt dat terug op de energierekening.

 

Over ondervloeren en de juiste keuze maken kunnen we bij Lippe Wonen wel een boekje opendoen. Laat ons onze kennis en ervaring met u delen. Wij doen dat graag en vrijblijvend. Het is uw eerste verdienste bij aanschaf van een nieuw tapijt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.