Lippe Wonen: waar je bij het kiezen van vloerkleden op moet letten

Vloerkleden winnen aan populariteit. Dat komt omdat er zoveel mogelijk is. Veel maten, materialen en vormen zijn uitvoerbaar en ook nog eens in honderden kleuren en motieven. Dus opgelet bij de aanschaf van een karpet!

 

Let op de Stijl

Vloerkleden zijn er in allerlei stijlen. Effen, bedrukt, met dessin. Korte- of lange pool. Klassiek, Perzisch of retro. Bepaal de stijl aan de hand van je interieur of toon je lef en zorg juist voor een verrassend groot contrast. 

 

Let op de poolhoogte

Hoge polen zorgen voor een warme uitstraling, laagpolig geeft een strakkere look. De poolhoogte bepaalt ook in grote mate de akoestiek. Is je huis een betonnen klankkast? Overweeg dan een groter vloerkleed met een hogere pool. 

 

Let op het dessin

Een dessin vraagt aandacht maar mag niet overheersen. Eyecatchers doen het beter aan de muur. Een vloer moet in harmonie en balans met andere attributen in de kamer zijn. Dat voelt beter en leeft leuker. 

 

Let op het materiaal

Er is nogal wat keuze en dus nogal wat verschil. Synthetische vezels hebben een ander karakter dan natuurlijke vezels. Wordt de vloer intensief gebruikt? Kijk dan ook naar de praktische kant en kies voor slijtvast en vuilafstotend. 

 

Let op de afmeting

Een vloerkleed moet ruim ‘zitten’. Een maatje meer staat beter dan net even te krap. Zorg ervoor dat het vloerkleed in ieder geval altijd onder de voorste poten van de bank en stoelen ligt. Vraag of je het vloerkleed thuis mag uitproberen. Dan weet je zeker hoe het staat.

  

Let op het maatwerk van Lippe Wonen

Bij Lippe Wonen kun je ook een vloerkleed op maat laten maken. In principe is ieder tapijt daarvoor geschikt. De keuze is daardoor enorm. Bovendien kan een maatwerk vloerkleed in iedere vorm en formaat geleverd en gezoomd worden. Rond, vierkant, rechthoek en meer.

 

Kom eens langs bij Lippe Wonen. Met 8 filialen in Friesland is er altijd wel een bij u in de buurt. De vloerkleden liggen daar in stapels klaar om uitgerold te worden.