We gebruiken cookies op deze website.

De slaapkamer voor een ultieme nachtrust.

UITRUSTEN

De slaapkamer is een plek waar je helemaal tot rust wilt komen. Na een lange dag waarin je druk bezig bent geweest met van alles is het heerlijk om je terug te trekken op een plek waar je je rust kunt vinden. Bij Lippe Wonen weten we heel goed hoe je deze plek in huis moet inrichten, welke kleuren en materialen zijn onmisbaar. In deze blog geven we je een advies voor het inrichten van de slaapkamer voor jezelf maar ook voor je kind(eren). Als eerste is een goede nachtrust van groot belang voor je gezondheid, en als de slaapkamer goed ontworpen is verhoogd dit de kwaliteit van leven en een betere nachtrust. 

DE KLEUR

Wist je dat de kleuren invloed hebben op je slaap? Onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van kleuren invloed hebben op je nachtrust. De kwaliteit van slapen wordt verbeterd bij het gebruik van rustige kleuren zoals blauw, groen en lila tinten.  De geest kalmeert en ontspant bij deze kleuren en draagt dus bij aan een goede nachtrust. Kies je voor grijs, bruin en paars dan heeft dat een negatieve invloed op je nachtrust. 

VENTILEER

Een warme slaapkamer is niet prettig om in te slapen en kan de slaap verstoren. Ventileer daarom goed door elke dag de ramen open te doen. Daarbij wil je natuurlijk geen ongedierte binnen dat de nachtrust kan verstoren. Gebruik dan horren om ongewenst bezoek buiten te houden.  

RUIM OP

Rust in de ruimte betekend voor veel mensen, rust in het hoofd. Ruim daarom je slaapkamer op zodat je na een drukke dag niet eerst over allerlei dingen struikelt voordat je je bed in wilt kruipen. De onrust in je slaapkamer neem je onbewust mee in je gedachten voor je gaat slapen namelijk. 

SFEER

Vermijd drukke patronen en felle kleuren want dit komt je nachtrust niet ten goede. Kies voor een rustig behang met rustige kleuren. Denk ook aan akoestisch behang want daarmee voelt je slaapkamer ook rustig aan. 

DONKER

Door een slaapkamer volledig te verduisteren wordt de afscheiding van melatonine, het slaaphormoon, bevorderd en dat zorgt ervoor dat je beter in slaap kunt komen. Kies daarom voor verduisterende raambekleding of gordijnen. Er zijn veel stoffen waarmee je je slaapkamer goed kunt verduisteren. Ook zeer prettig voor mensen met onregelmatige werkdiensten want zelfs overdag slapen is dan geen enkel probleem. En vind je het niet fijn om wakker te moeten worden in het donker dan kun je de Smart Home technologie van Luxaflex® gebruiken waarmee je het licht buiten volledig zelf instelt. Je stelt met je app in hoe laat de raambekleding omhoog en naar beneden gaat. Dat geeft nog eens rust! 

Slaap lekker.