We gebruiken cookies op deze website.

Duurzaam marmoleum

Duurzaam wonen, het is al jaren het gesprek van de dag. Maar wat is nou echt duurzaam? In deze blog gaan we je uitleggen waarom marmoleum 100% duurzaam is en helemaal van deze tijd. 

De bestanddelen zijn lijnzaadolie, houtmeel, hars en vlas aangevuld met zorgvuldig geselecteerde en milieuvriendelijke pigmenten. Dit zijn van nature allemaal duurzame bestanddelen en daarom is marmoleum 100% duurzaam.  

De meesten mensen weten het volgende feit ook niet maar marmoleum is ook antibacterieel, ijzersterk en zeer goed schoon te maken. 

Nu denk je waarschijnlijk, ah nu weet ik het, dit ligt ook in mijn oude school en in het ziekenhuis. Ja dat is in veel gevallen waar en dat is ook waar het ouderwetse imago vandaan komt.  

Maar marmoleum is weer helemaal hip en trendy want op de sociale mediakanalen zie je het steeds vaker voorbijkomen dat deze hippe vloer weer helemaal in is. De marmerachtige structuren van vroeger bestaan nog altijd, maar er zijn ook tal van andere dessins en zelfs een volledig effen varianten, die nauwelijks te onderscheiden zijn van een gietvloer. De designers van vt wonen hebben een prachtig kleurenpalet ontworpen voor een uniek interieur. Alle dessins zijn te bekijken in onze filialen. 

En dan nog even over de productie van marmoleum. Marmoleum is de enige vloer die 100% CO2 neutraal geproduceerd wordt. Dit komt door het bestanddeel vlas, een zeer belangrijke grondstof van marmoleum, dat tijdens de groei CO2 opneemt uit de lucht. Maar tijdens de verwerking van het vlas blijft de CO2 daarin opgeslagen. En vlas neemt tijdens de groei zoveel CO2 op dat daarmee de uitstoot voor de productie van marmoleum wordt gecompenseerd. 

En heb je vloerverwarming dan ook is marmoleum een hele verstandige keuze. Marmoleum geleid de warmte heel goed en zo geniet je optimaal van de vloerverwarming. 

Dus marmoleum even op een rijtje genomen: mooi, hip en trendy, antibacterieel, goed en makkelijk schoonmaken, lijkt op een gietvloer, perfect in combinatie met vloerverwarming, gemaakt van natuurlijke materialen. 

Overtuigd? Bekijk meer op onze pagina.