We gebruiken cookies op deze website.

Houten jaloezieën, waar moet je rekening mee houden?

Loop eens een door je eigen straat en ga eens kijken wat mensen zoal voor de ramen hebben. Je zult zien dat de houten jaloezieën enorm populair zijn en niet te weg te denk zijn uit het interieur. Deze trend loopt al een aantal jaren en blijft voorlopig ook nog wel even. De houten jaloezie past erg goed in meerdere woonstijlen, een klassiek of modern huis wordt prachtig aangekleed met houten jaloezieën maar waar moet je nou echt rekening mee houden bij de aanschaf van de raambekleding? In deze blog vertellen we je er alles over. 

LICHTINVAL 

Houd er rekening mee dat je je houten jaloezieën in de regel altijd naar beneden hebt hangen en de lichtinval aanpast door de lamellen te kantellen. Doordat de lamellen van de jaloezieën relatief dik en zwaar zijn wordt het pakket ook erg dik als je het omhoog trekt. Dat is niet erg fraai dus. Dus heb je weinig lichtinval dan is de houten jaloezie misschien niet het meest geschikte raambekledingsproduct voor jou.  

KIES VOOR MAATWERK. 

Een standaardmaat kozijn bestaat eigenlijk niet meer, en elk raam is anders daarom is het verstandig om te kiezen voor maatwerk jaloezieën. Laat je altijd goed adviseren en voorlichten in een winkel over de mogelijkheden. De ervaren stoffeerders denken ter plaatse ook graag met je mee want ook montage is specialistisch werk. Tegenwoordig zijn er ook veel mooie kleuren beschikbaar welke precies aansluiten bij de rest van je interieur. 

MATERIAAL: HOUT OF IMITATIE HOUT? 

De naam zegt genoeg natuurlijk maar wist je dat het imitatie hout niet te onderscheiden is van echt hout? De fraaie uitstraling en hoge duurzaamheid is een aanwinst in vochtige ruimtes zoals badkamers. Het kleuren en structuren in de houten jaloezieën geeft elke lamel zijn eigen karakter en schoonheid. De nerven zijn zichtbaar en voelbaar en nu ook verkrijgbaar in de hedendaagse trendkleuren. Maar de zwarte variant blijft een populaire onder alle kleuren, stoer en strak maar ook stijlvol voor elk interieur. 

BREEDTE VAN DE JALOEZIEËN 

Heb je de kleur en het materiaal gekozen, dan kun je in veel gevallen bepalen welke breedte jaloezie je wilt. Ze zijn verkrijgbaar tussen de 25mm, 63mm breed en 70mm breed. De breedte van de lamel heeft invloed op de diepte van de vensterbank op de tussenruimtes. Hoe breder de jaloezie, hoe groter de tussenruimtes. De meest gangbare maat is 50 mm breed maar de 70 mm is ook een lust voor het oog. Dit is een mooie brede jaloezie met een chique uitstraling. Laat je goed voorlichten voor een adviseur. 

KIES DE KLEUR 

Welke kleur je kiest hangt natuurlijk af van je stijl en de rest van het interieur. Heb je veel hout in huis, kies dan voor een bijpassende houtsoort in een effen tint. Veel voorkomend zijn zwart en wit. Maar wil je een unieke raambekleding kies dan voor een warme bruintint of ga bijvoorbeeld voor een marmerlook. En natuurlijk de houttinten: van licht eiken tot walnoot… elke hout soort is mogelijk. Heb je een tegelvloer of gietvloer, dan is een houten jaloezie prachtig omdat deze extra warmte toevoegt aan het interieur. 

LADDERBAND OF ZONDER 

De standaarduitvoering van een houten jaloezie is met ladderkoord. Dit koord is nodig om de jaloezie op te trekken. Het koord loopt zichtbaar door de jaloezieën heen, waardoor er ook wat licht door de gaatjes komt. Dit koord en de gaatjes kunnen bedekt worden met een ladderband. Deze bedekt het ladderkoord en de gaatjes wat veel mensen stijlvoller en beter afgewerkt eruit vinden zien. Een ladderband hoeft niet dezelfde kleur te zijn als de jaloezie maar kan afwijkend van kleur of een leuk motief hebben. Door een andere kleur te kiezen wordt de jaloezie net wat opvallender. Dus kies jij voor houten jaloezieën dan is een goede voorlichting een absolute must have!

Zien we je binnenkort in een van onze acht filialen?