Kindveiligheid

Veilige en eenvoudige bediening

Opgroeiende kinderen hebben een groeiende nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat doodgewone zaken zoals uw raambekleding ineens gevaren met zich kunnen meebrengen.

 

Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met baby’s en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Luxaflex® voldoet altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm (EN 13120 (Aan de binnenzijde geplaatste raambekleding – 
prestatie-eisen inclusief veiligheid.).

 

Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe producten om het risico op ongevallen te verkleinen. Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm heeft u mogelijk enige wijzigingen aan uw raamdecoratie opgemerkt. De bedieningslengte voor de meeste raambekleding met koord- of kettingbediening is teruggebracht, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken. Voor meer informatie over de verschillende kindvriendelijke accessoires die we bieden, kunt u terecht bij Lippe Wonen.

 

Algemeen advies

 

Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen.

De volgende richtlijnen moeten daarom te allen tijde in acht
worden genomen.

 

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen.
  • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.

 

  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.

 

  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Luxaflex® oplossingen

 

Van koordloze alternatieven tot elektrische systemen – Luxaflex® biedt een keur aan innovatieve bedieningssystemen die zijn ontworpen met oog op veiligheid, bedieningsgemak en vormgeving. U kunt kiezen uit een groot aantal kleuren en materialen die perfect in een kinderkamer of toekomstige tienerkamer passen.

 


LiteRise®

Koorden zijn niet meer nodig met het unieke LiteRise®-systeem. Beweeg met uw hand via de onderlat de raamdecoratie moeiteloos omhoog en omlaag. LiteRise® is bijzonder veilig en biedt tegelijkertijd extra gebruikscomfort en een aantrekkelijke strakke vormgeving.

 

 
SmartCord® and UltraLift™


Luxaflex® SmartCord® en UltraLift™ zijn revolutionaire en gepatenteerde koordbedieningssystemen. Deze systemen hebben een intrekbaar koord met een constante lengte waarmee de raambekleding moeiteloos kan worden bediend. Bij het SmartCord® systeem hoeft u bovendien slechts kort aan het koord te trekken om de raambekleding automatisch naar de gewenste positie te laten zakken.

 

 

 

PowerRise® en elektrische bediening

Veel Luxaflex® producten zijn ook leverbaar met een elektrisch bediening. Hiermee kunt u het product met één druk op een knop bedienen. Met een afstandsbediening of wandschakelaar zijn trekkoorden overbodig. Daarmee verbetert u zowel het gebruiksgemak als de veiligheid in uw huis aanzienlijk. U kunt voor een 24 volt motor of een accu (batterij) motor kiezen.

 

 


Softraise

Het koordloze Luxaflex® Rolgordijn Softraise systeem heeft een veermechanisme voor eenvoudig en soepel bedienen van uw rolgordijn.

Softraise

 

Dakraamproducten, Nano Rolgordijnen en ingespannen modellen

Deze systemen zijn zodanig ontworpen dat ze precies in het kozijn van uw deuren en draai- en kiepramen passen, zodat u geen last meer hebt van loshangende koorden.

Skylight, Nano Blinds and tensioned models 


Veiligheids-koordverbinders


De meeste Luxaflex® koordbediende raambekleding wordt 
standaard geleverd met speciale koordverbinders. Deze 
breken en ontkoppelen het koord als er kracht op wordt 
uitgeoefend.

Quick release cord connectors 


Bediening met slingerstang of stok

Een aantal Luxaflex® producten zijn te verkrijgen met een slingerstang of schuifstok. Met de schuifstok kunt u moeiteloos verticale jaloezieën bedienen. Met de speciale, gebruiksvriendelijke stangbediening kunt u uw zonwering omhoog of omlaag halen en zelfs kantelen

Crank or wand operation 


Koord- en kettingbediening

Geeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan zijn er extra veiligheidsvoorzieningen voor kinderen. Alle Luxaflex® raambekleding worden geleverd met een koord- of kettingbeveiliging.

 • Door middel van koordkikkers- en spanners kunt u koorden of kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen. De kettingverbinder breekt open en zorgt dat de lus in de ketting wordt verbroken zodra er overmatige druk op de ketting wordt uitgeoefend.
 • Alle raambekleding met trekkoorden worden geleverd met een koordkikker. Houd er rekening mee dat deze op een hoogte van minimaal 1,5 meter boven de vloer moet worden bevestigd.
 • Alle raambekleding met een kettingbediening worden geleverd met een kettingspanner.
 • De raambekleding worden altijd geleverd met gedetailleerde installatie-instructies voor een veilige installatie.
 • Al onze raambekleding met koord of ketting is voorzien van een waarschuwingslabel dat wijst op de potentiële gevaren voor kinderen. Deze waarschuwing vindt u ook in de installatieinstructies die bij het product worden geleverd.

Cord and chain operations

 

  Kindvriendelijke oplossingen Overige veiligheid accessoires
Duette® Shades SmartCord®, LiteRise®, elektrische bediening, ingespannen modellen, handgreep bediening en stangbediening Koordspanner, koordkikker en koordverbinder
Plissé Shades LiteRise®, elektrische bediening, ingespannen modellen, handgreep bediening en stangbediening Koordspanner, koordkikker en koordverbinder
Horizontale Jaloezieën Elektrische bediening, ingespannen modellen, handgreep bediening en stangbedieningn Koordspanner, koordkikker en
koordverbinder
Rolgordijnen LiteRise®, elektrische bediening, Softraise, Nano Rolgordijnen en stangbediening Koordspanner
Twist® Rolgordijnen Elektrische bediening en stangbediening Koordspanner
Silhouette® Shades UltraLift™, elektrische bediening en stangbediening Koordspanner
Houten Jaloezieën Elektrische bediening en stangbediening Koordkikker en koordverbinder
Verticale Jaloezieën Elektrische bediening Koordspanner
Roman Shades Elektrische bediening en klikring Koordkikker en koordverbinder
Dakraamproducten Elektrische bediening, ingespannen modellen,
handgreep bediening en stangbediening
 
Facette® Shades   Koordspanner

 

Bron: Luxaflex