We gebruiken cookies op deze website.

Waarom kiezen voor vinyl

Veel mensen kiezen voor vinyl omdat het geluid goed absorbeert. Het contact en omgevingsgeluid wordt aanzienlijk verminderd met een vinylvloer. Daarnaast is een vinylvloer makkelijk te verwijderen of te verplaatsen. Deze optie voor vinyl wordt veel gebruikt in huurwoningen of tijdelijke woonruimtes. Maar ook kinderkamers waar kinderen graag op de vloer spelen worden vaak belegd met vinyl.

Wat is een vinylvloer?

Vinyl is een harde vloerbedekking en is net als PVC gemaakt van kunststof. Het grootste verschil zit m in de afwerking en dat vinyl kamerbreed gelegd kan worden. Ook zijn er vinylvloeren van 200 cm breed en kan het bedrukt worden in allerlei dessins, kleuren en reliëfs.

Wat is het verschil tussen pvc en vinyl?

Pvc en vinylvloeren bestaan beide uit meerdere lagen kunststof materiaal en zijn geschikt voor vloerverwarming. Maar bij vinyl is de onderlaag veel zachter en daardoor is het ook soepeler om te leggen. Een pvc vloer is sterker omdat de onderlaag veel harder is.

Hoe wordt een vinylvloer gelegd?

Tot 40 m² kan een vinylvloer los gelegd worden maar om een vinylvloer goed te leggen is de basis erg belangrijk.

De ondervloer moet vrij zijn van beschadigingen, vuil en stof. Ook moet de ondervloer volledig egaal zijn. Oneffenheden in de ondervloer gaan doortekenen op het vinyl en zullen dus zichtbaar worden. Dit zorgt, naast dat het niet mooi is, er ook voor dat de vinylvloer sneller slijt en zal de levensduur van het vinyl dus korter maken. Een betonvloer of harde platen zorgen voor een goede egalisatie en zijn dus geschikt als ondervloer.  

Zwenkwielen op vinyl?

Zwenkwielen zijn onder andere terug te vinden onder bureaustoelen.

Het is daarom belangrijk om bij gebruik van zwenkwielen ook vinyl te kiezen dat geschikt is. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je bij gebruik van zwenkwielen altijd het vinyl moet verlijmen om beschadigingen aan het vinyl te voorkomen.