We gebruiken cookies op deze website.

Welke raambekleding past in een kleinere woning

Als je niet zo groot woont maar wel een ruimtelijk gevoel wilt creëren dan is het verstandig om goed na te denken over de keuze van de raambekleding. Je wilt graag een luchtig en rustig evenwicht behouden in je woning en als je dan kiest voor zware gordijnen of verduisterende gordijnen dan kan dit veel ruimte innemen. Maar je wilt natuurlijk ook graag een beetje privacy en daar gaat deze blog over. 

DILLEMA’S  

Naast de nuttige functie van raambekleding moet het ook mooi zijn en maakt het maken van de juiste keuze soms lastig. Lichte gordijnen, zoals katoen en linnen hebben een luchtige uitstraling maar houden het licht niet buiten. Velours of dikke gordijnen, zoals verduisterende gordijnen, houden het licht dan wel tegen maar zijn zwaar, een groot pakket en echt aanwezig in de kamer.   

Toch kun je van een kleine kamer wel een sfeervolle ruimte maken met de juiste raambekleding en voldoende privacy. We zetten ze eens op een rijtje voor je want voor iedere situatie is een oplossing.  

ROLGORDIJNEN 

Rolgordijnen zijn gemaakt van speciaal geprepareerd stof dat opgerold kan worden. Bij rolgordijnen heb je een enorme keuze aan doeksoorten. Van transparant tot verduisterend en van uni doeken tot inspirerende dessin. Het kleurenpalet is zo uitgebreid dat we zeker weten dat jouw kleur ertussen zit. Met een eindloos ketting rol je een rolgordijn, kindvriendelijk, naar boven of naar benden. Wil je het lekker donker hebben dan is een verduisterende stof ideaal maar wil je het daglicht weren dan kies je voor een gewone lichtdoorlatende stof. Door deze lichtdoorlatende stof kijk je niet heen en zo bepaal jezelf de privacy. 

DUETTE® EN PLISSÉ 

Dankzij de strakke profielen en zachte stoffen zijn ze naast elegant ook geschikt om te plaatsen in ramen waar weinig ruimte is. Door de elegante look en de fijne uitvoering staan ze ook erg fraai in kleinere ramen. Duette® en plissés zijn leverbaar in top-down bottum-up, het systeem waarbij je de bovenbak kunt laten zakken, zodat je boven de raambekleding uit kunt kijken en als je zit je geen inkijk hebt maar wel daglicht. Een geweldige optie voor optimale privacy! 

JALOEZIEËN 

Jaloezieën hebben een strak design, ze zitten dicht tegen het raam aan en filteren het licht. Met het kantelen bepaal je zelf de lichtinval en de inkijk. Alle nieuwsgierige blikken kun je zo buiten houden. Bovendien zijn jaloezieën heel fijn uitgevoerd en passen ze dus prima in een strak of minimalistisch interieur. Dat maakt ze dan ook erg geschikt voor kleine vertrekken. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse lamelbreedtes. 

vouwgordijnen

VOUWGORDIJNEN 

Wil je een romantische sfeer creëren dan zijn vouwgordijnen een hele mooie optie. De stoffencollectie bestaat uit transparante en dichte stoffen. Een vouwgordijn wordt vlak op het raam geplaatst maar door het zachte uiterlijk ogen ze minder strak. Dit geeft de ruimte een gezellige sfeer en met de enorme keuze aan stoffen is er altijd een vouwgordijn voor jouw kamer.  

EENHEID 

Wie niet groot woont moet vaak creatief zijn met materialen en stijlen.  Door je woning in te richten in dezelfde stijl geeft dat een rustig en ruim gevoel. Neem als voorbeeld de Scandinavische stijl, je huis wordt een oase van rust. Maar vind je het lastig om keuzes te maken? Onze stylisten helpen je graag op weg en komen, als dat nodig is, graag bij je thuis langs voor een uitgebreid advies. Een afspraak is simpel gemaakt, zien we je binnenkort?