We gebruiken cookies op deze website.

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is niet alleen heel fijn voor de voeten maar ook voor je interieur en energierekening. Steeds vaker wordt gekozen voor vloerverwarming. Het grote voordeel aan vloerverwarming is is dat het je hele huis gelijkmatig verwarmd waardoor de tempratuur in elke ruimte vrijwel gelijk is. Met radiatoren heb je dit niet. De investering van een vloerverwarming is dan wel hoger maar de uiteindelijke energierekening is lager en dus bespaar je er zeker mee. 

Maar wat dacht je van de buizen van de radiatoren en de radiatoren zelf? Deze zijn verleden tijd en dat staat toch geweldig in je interieur. Ook voor de gezondheid is vloerverwarming erg goed. Er is namelijk bewezen dat huisstofmijt en schimmels minder voorkomen in een huis met vloerverwarming. Dus je energierekening is lager, je interieur is prachtig en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Laten we eens kijken naar een geschikte vloer voor vloerverwarming.

PVC en vloerverwarming

Pvc is een perfecte keuze in combinatie met vloerverwarming.

Pvc betekend polyvinylchloride en wordt als grondstof veel gebruikt voor veel toepassingen. De dunne flexibele planken worden rechtstreeks op de betonvloer verlijmd en zorgen voor een zeer goede geleiding van de warmte. De hele vloer voelt dan dus warm aan. Bij Lippe Wonen hebben de pvc vloeren de minimale warmteweerstand van 0,025 m2k/w en dus de perfecte combinatie met vloerverwarming. En dus ook als hoofdverwarming. In de meeste situaties is het nodig om de vloer te egaliseren. Egaline heeft geen invloed op het rendement van de vloerverwarming. 

Vinyl en vloerverwarming

Vinylvloeren zijn momenteel erg populair. De dessins zijn levensecht en bijna niet te onderscheiden van echte houten vloeren of betontegels.

Het feit dat ze goed te combineren zijn met vloerverwarming en daarnaast ook nog eens makkelijk te onderhouden maakt deze vloer favoriet bij veel mensen. Net als pvc-vloeren is vinyl relatief dun en laten ze warmte goed door. Laat je wel goed voorlichten want niet elke vinylsoort is geschikt voor vloerverwarming. De thermische weerstand van max 0,15 m2k/w is vereist en het vinyl moet geheel verlijmd worden.

Laminaat en vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming gaan prima samen mits de juiste ondervloer gebruikt wordt.

Je wilt immers optimaal genieten van de vloerverwarming en er het hoogste rendement uit halen. De warmteweerstand van het laminaat en de ondervloer mag niet hoger zijn dan 15 m2k/w omdat de vloer anders niet goed of te langzaam warm wordt. Voor uitgebreid advies en meer informatie staan onze specialisten graag voor je klaar. 

Houten vloer en vloerverwarming

Het lijkt onmogelijk maar het kan wel degelijk.

De planken van houten vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen waarop, in de meeste gevallen, een eiken toplaag op verlijmd is. Deze opbouw zorgt ervoor dat de plank stabiel en in de juiste vorm blijft en niet extreem kan werken. Het is voor hout erg belangrijk dat de luchtvochtigheid tussen 45 en 65% is en dat de tempratuur zoveel mogelijk gelijk blijft. Daarnaast is de dikte van de plank belangrijk zodat er zo min mogelijk warmteverlies ontstaat. In alle gevallen wordt een houten vloer rechtstreeks verlijmd op de betonnen ondervloer 

Tapijt en vloerverwarming

Het lijkt overbodig maar de combinatie is geweldig!

Vloerverwarming maakt het tapijt nog heerlijker aan je voeten en zo kun je nog meer genieten van het tapijt. Laat je wel goed voorlichten want niet elk tapijt is geschikt voor vloerverwarming. Ook is het verstandig om een tapijt te kiezen waarbij geen ondertapijt nodig is. Hierdoor heb je veel minder verlies van rendement. Er zijn veel soorten tapijt geschikt voor vloerverwarming.