We gebruiken cookies op deze website.

Horren

Door een hor te plaatsen kun je zorgeloos ramen en deuren open laten staan om te ventileren. Ongewenst bezoek wordt dan moeiteloos geweerd en je geniet optimaal van frisse lucht!

De voordelen van horren

Goed ventileren is belangrijk voor het woonklimaat en je gezondheid. Bij te weinig ventilatie is er kans op schimmelvorming en verhoogde kans op huisstofmijten.

Een tekort aan frisse lucht kan bovendien leiden tot concentratieverlies, vermoeidheid en hoofdpijn. Met horren kun je optimaal ventileren zonder dat je last krijgt van insecten in huis. De horren van Lippe Wonen hebben voor elke type raam of deur een ventilatie-oplossing. Er zijn volop mogelijkheden, zoals rolhorren, inzethorren, vaste horren, plisséraamhorren en plisséhordeuren en oprolbare hordeuren.

Vind jouw perfecte hor in een van onze acht filialen

Bekijk onze filialen

Kenmerken van horren

  • volledige ventilatie
  • functioneel en stijlvol
  • zeer geschikt bij hooikoorts
  • houdt ongedierte en insecten op afstand
  • altijd op maat gemaakt

Rolhorren en oprolbare hordeuren

Een rolhor is uitermate geschikt voor gewone ramen maar ook ideaal voor draai-kiep en dakramen. Voor vrijwel elk raam is een passende oplossing. Het voordeel van rolhorren is dat het geluidsarm te bedienen is en je kunt de hor op een bepaalde stand vastzetten om je beddengoed lekker te luchten. 

Door je hor helemaal dicht te doen maken insecten en zelfs pollen geen kans om binnen te komen. Want ook bij hooikoorts en pollenallergie is een hor met Poll-Tex gaas een perfecte oplossing. 

Oprolbare hordeuren zijn geschikt voor schuifpuien en openslaande deuren. Met een dubbele hordeur kun je een bredere opening bedekken. Naast functioneel zijn ze stijlvol en op maat gemaakt voor jarenlang plezier. 

Oprolbare hordeur

rolhordeur

Rolhor

luxaflex oprolbare hor

Plissé hordeur

Luxaflex plissé hordeur

Plissé hordeuren en plissé raamhorren

Bij een plissé hordeur wordt het doek gevouwen in plaats van opgerold. Het grote voordeel hier is dat het profiel waar je aantrekt op elke gewenste stand kan blijven staan. De geleider aan de onderkant is 3 tot 4,5 mm en daardoor is deze hor zeer gebruiksvriendelijk voor rolstoelgebruikers, kinderen en mindervaliden. 

De plissé raamhor is geschikt voor moeilijk bereikbare ramen omdat de bedieningslijst ook verticaal geplaatst kan worden. Ook kun je door gebruik van 2 plissé raamhorren een breder raam bedekken. 

Plissé raamhor

raamhor plissé

Vaste hor of inzethor

Genieten van frisse lucht het hele jaar door met een vaste of inzethor. Deze horren kun je voor het raam houden en toch ben je beschermd tegen ongewenste insecten.  

Inzethorren zijn te plaatsen zonder te boren en te schroeven want de hor past precies in de uitsparing van het kozijn. 

Een vaste hor is gemaakt in een solide en strak ontwerp en kun je vastzetten met kneveltjes, magneten of scharnieren. Ook voor je driehoek of schuine raam is de vaste hor een perfecte oplossing. 

Alle vaste en inzethorren worden deskundig bij je thuis opgemeten en op maat geleverd.

Inzethor

Luxaflex inzethor

Vaste hor

Luxaflex vaste hor

Ik geef je graag uitgebreid advies over horren. Naast het deskundige advies komen we ook langs om op te meten en te monteren. Zie ik je binnenkort? 

lisa

Lisa Wenno

Adviseur bij Lippe Wonen

Hooikoorts, pollen en ongedierte

We vinden frisse lucht en goede ventilatie erg belangrijk maar ongedierte, muggen en pollen willen we graag buiten laten vliegen. Een goede hor van Luxaflex® kan naast het sterke horrengaas dat bestand is tegen vliegen en ander ongedierte ook geleverd worden met speciaal Poll-Tex® gaas. Dit dicht geweven gaas zorgt ervoor dat tot wel 90% van de pollen die in de buitenlucht zweven niet binnenshuis komen. Laat dus de ramen en deuren maar openstaan als je last hebt van hooikoorts en pollen. 

Hoe werkt dit gaas dan? Het is een vernuftig systeem, waarbij elektrostatische lading in het gaas ervoor zorgt dat nagenoeg alle pollen worden gevangen en vastgehouden. Op die manier zorgt het voor een gezond binnenklimaat. 

Inspirerend advies in een filiaal of gewoon bij jou thuis!

Bij het kiezen van de juiste horren willen we je graag goed adviseren. Maak daarom een afspraak in een filiaal en we gaan samen kijken welke hor het beste bij jouw situatie past. Een goed advies waar je nog jarenlang van geniet. 

Geef hierboven aan welke gratis kleurstalen je wilt ontvangen ( max.3, graag leverancier, merk en kleurnummer vermelden). Voor stalen van houten vloeren, kurkvloeren, Quick-Step laminaat, buitenzonwering en Luxaflex® producten vragen we je om een filiaal van Lippe Wonen te bezoeken.
Wil je op de hoogte blijven van alles op gebied van wooninspiratie? Meld je dan aan voor onze inspiratiemail! (not required)

Eppie: "Nieuwe horren nodig? Ik adviseer en help je graag. In al onze filialen hebben we uitgebreide displays om alle soorten horren te bekijken en uit te proberen".

Eppie Meijer

Adviseur bij Lippe Wonen