We gebruiken cookies op deze website.

Monumentaal wonen in Franeker

Wonen in een monumentaal pand is een uitdaging. Deze voormalige bakkerij in Franeker werd omgetoverd tot een schitterende woning. Werkelijk alles is eruit geweest, opnieuw ingedeeld en opgebouwd. 

Bijzonder wonen

Bij het bereiken van deze woning staan we eerst even de buitenkant te bewonderen want daar begon ooit het bedrijfsleven van de bakker. Nu, jaren later, is deze bakkerij een schitterende woonlocatie geworden met een geheel nieuwe indeling.

Het voelt nog steeds authentiek als we binnen lopen in de lange hal van maar liefst 16,5 meter. De tegelvloer valt direct op en aansluitend de trap met traploper welke voorzien is van messing traproedes. Door het gebruik van treekussens ga je fluisterstil de trap en voelt het ook nog eens heel zacht aan.

Vouwgordijnen met perfecte voering!

Met de tuin op het zuiden is goede zonwering heel belangrijk. Deze klant wilde geen buitenzonwering op het pand. Daarom werden de vouwgordijnen gevoerd met gemetalliseerde inbetweens. Daarnaast hangen gevoerde vouwgordijnen vaak net iets strakker. 

Vloerkleed op maat

Een authentieke uitstraling met robuuste balken met de nodige scheuren en kieren geven dit pand echt karakter. Ook de planken vloer ziet er echt oud uit maar dan wel in een nieuw jasje. De heuse knuffelmuren maken dit huis heerlijk comfortabel. Het voelt direct warm aan als je binnen bent. 

Toch moest er wel een vloerkleed komen met een warme zachte touch. De Berber vloerkleden van De Munk zijn handgeweven en gemaakt van zuiver scheerwol. De neutrale kleur werkt verbindend en het geheel is echt af. 

Een prachtig resultaat!

Voor een goed advies kom ik graag bij je thuis!

Heb jij vragen over zonwerende maar ook stijlvolle raambekleding? Ik kom graag langs met stalen en geef een passend advies.

anja

Anja de Vegt

styliste Lippe Wonen

Inspirerend advies van een styliste bij jou thuis.

Het creëren van een passende inrichting is een vak. Met een afspraak leggen we samen de basis voor jouw inrichting. Een interieur waar je jarenlang elke dag van geniet. Van een goed kleuradvies tot een totaal inrichting kun je terecht bij onze stylisten. Laat je gegevens achter en wij nemen contact op met jou.

Anja: "Op zoek naar nieuwe stoffering? Leuk! Ik inspireer en help je graag. Ik kan je adviseren in een filiaal of bij je thuis".

Anja de Vegt

Stylist bij Lippe Wonen